Trebate pomoć? Kontaktirajte nas na podrska@zmajevi.ba

Ko smo mi?

Zmajevi.ba je online prodavnica koja Vam donosi sve novitete iz sfere BiH fudbala na jednom mjestu i nalazi se na internet adresi www.zmajevi.ba.
Naša stranica Vas obavještava o našim pravilima u vezi sa prikupljanjem, upotrebom i otkrivanjem ličnih podataka koje nam omogućavate za vrijeme korištenja ovog sajta ili usluge koje Vam isti nudi. Vaše podatke koristimo za pružanje i unapređenje korisničkog iskustva na sajtu. Korištenjem našeg sajta prihvatate prikupljanje i upotrebu informacija u skladu sa ovom politikom.
Politika privatnosti zmajevi.ba sajta je u skladu sa GDPR-om Evropske Unije.

Internet kolačići

Sajt koristi internet kolačiće i slične tehnologije praćenja posjetilaca bloga kako bi se pratila aktivnost na sajtu, radi unapređenja usluge koju pružamo. Kolačići se šalju Vašem pretraživaču sa web lokacije i čuvaju se na Vašem uređaju, na taj način proces učitavanja bloga je kraći, a Google Analitika Vas prepoznaje kao “starog” korisnika. Korišćeni su kolačići poput “_ga”, “_gid”, “_gat_gtag_UA_*” i “_ga_*” za prikupljanje i analizu posjete. Kada je pitanju analiza posjeta i prikupljanje sličnih podataka putem skripti, sajt trenutno koristi Google Analytics.
Svaki korisnik može da odredi pretraživaču da odbija sve kolačiće ili da naznači kada želi da se kolačić šalje. Međutim, ukoliko ne prihvatite kolačiće, možda nećete moći da koristite neke sadržaje na sajtu.
Sajt koristi sljedeće kolačiće kako bi se korisničko iskustvo unaprijedilo:

 • Sesijski kolačići – Koriste se za visoko kvalitetan rad sajta;
 • Kolačići preferencija – Koriste se da zapamti Vaše preferencije i podešavanja;
 • Bezbjednosne kolačiće – Koriste se kako bi se unaprijedila bezbjednost sajta.

 Lični podaci

Tokom korišćenja sajta, od Vas se može tražiti da unesete određene lične podatke koje se mogu koristiti za kontakt ili identifikaciju Vas (ime i prezime, kontakt telefon, email, adresa stanovanja, datum rođenja) kako biste koristili određene sadržaje na sajtu. Lični podaci, kada su neophodni za korištenje određenih sadržaja sajta, će se tražiti isključivo putem forme u koju Vi dobrovoljno upisujete iste.

Svi lični podaci koje unesete ili budu prikupljeni na neki od načina opisanih u Politici privatnosti ovog sajta, će biti enkriptovani pri samom prikupljanju, a kao običan tekst će biti dostupni isključivo uredniku sajta i to samo u slučaju kada ste Vi lično i dobrovoljno unijeli Vaše podatke u formu. U svim drugim slučajevima prikupljanja podataka zadržavate anonimnnost, kao što je na primjer analiza posjeta Google Analitike.

Podaci o upotrebi

Takođe, informacije o pristupu i korištenju usluge se mogu prikupiti. Ovi podaci o upotrebi mogu da sadrže informacije kao što su adresa Internet protokola računara (IP adresa), vrsta internet pretraživača, verzija internet pretraživača, vrijeme i datum posjete, vrijeme provedeno na sajtu, vrsta uređaja koju koristite i drugi dijagnostički podaci.

Svrha prikupljanja i korištenja podataka

Sajt prikupllja, obrađuje i koristi podatke u svrhu:

 • Pružanja kvalitetnijeg sadržaja na sajtu
 • Omogućavanja bezbjednog korištenja sajta i njegovih sadržaja
 • Obavještenja o svim promjenama
 • Omogućenja pristupa interaktivnim funkcijama sajta
 • Omogućenja podrške i kontakta
 • Unapredjenja korisničkog iskustva na sajtu
 • Otkrića, sprečavanja i rešenja tehničkog problema

Prenos i protok podataka

Vaši podaci, uključujući i lične podatke, se prenose i skladište na Globalhost infrastrukturi, koja se nalazi na teritoriji BiH, u skladu sa Zakonom o zaštiti ličnih podataka. S tim da se napominje da se u kontinuitetu preduzimaju svi neophodni koraci kako bi se osiguralo da se Vaši podaci skladište enkriptovani, zaštićeni i da se njihov protok vrši isključivo putem bezbjednosnog protokola SSL-a.
Vaša saglasnot na ovu Politiku privatnosti predstavlja Vaš pristanak na ovaj prenos.

Zakonski uslovi otkrivanja podataka

Vaši podaci mogu biti otkriveni trećoj strani, odnosno sudu, tužilaštvu i policijskoj ili bezbjednosnoj agenciji samo u sledećim slučajevima:

 • Radi ispunjavanja zakonskih obaveza
 • Radi zaštite i odbrane prava ili imovine sajta
 • Da bi se sprečilo izvršavanje prekršaja ili krivičnog djela, a koji ima bilo kakvu vezu sa sadržajima sajta
 • Da bi se zaštitila lična bezbjednost, prava, podaci i slobode drugih
 • Da bi se spriječila bilo kakva ilegalna i protivzakonita radnja

Provajderi i softveri

Da bi sajt optimalno funkcionisao i pružio najbolju moguću uslugu, isti koristi više različitih usluga. S tim u vezi, Vaši enkriptovani podaci se skladište, prenose, obrađuju i analiziraju putem trećih strana, s tim da su preduzete sve mjere da pomenute treće strane nemaju mogućnost identifikovanja i otkrivanja Vaših ličnih podataka. Izdvojićemo najvažnije provajdere i softvere koje koristimo:

Privatnost podataka maloljetnika

Sajt nema namjeru da prikuplja lične podatke od maloljetnika, odnosno osoba mlađih od 18 godina.
Budući da nema mogućnost identifikacije korisnika sajta dok sam korisnik ne unese ručno i dobrovoljno svoje podatke putem neke od formi, napominjemo da ćemo za sve podatke za koje utvrdimo da su lični podaci maloljetnika zatražiti od istih da nam pošalju potvrdu odnosno validaciju od strane njihovih roditelja ili staratelja, za dalje korištenje datih sadržaja sajta. Ukoliko u predviđenom roku ne dobijemo potvrdu odnosno validaciju od strane roditelja i staratelja, podaci će biti obrisani, a pristup datim sadržajima će biti onemogućen.

Drugi izvori

Sajt će u okviru svojih sadržaja da sadrži i sadržaje drugih izvora, svi dati sadržaji koji nisu u vlasništvu sajta će biti označeni i linkovani ka vlasnicima istih, kao izvor, te odgovornost za dati sadržaj je na autoru sadržaja.

Kontakt

Sva Vaša pitanja i prijedloge možete uputiti na email: podrska@zmajevi.ba ili na broj telefona +387 66 375 018.

Home
Shop
Wishlist0
Back to Top

Search For Products

Product has been added to your cart